Lykken ligger i de små ting i hverdagen

Kommentarer (0) Uncategorized

I Danmark er vi så privilegerede, at vi mere eller mindre alle sammen har mulighed for at gøre lige præcis det med vores liv, som vi finder mest interessant. Dette betyder så også på den anden side, at folks forventninger til deres liv er tårnhøjt.

Selvfølgelig skal folk bestræbe sig efter at ramme stjernerne, men det er ikke, hvad der gør dem lykkelige. Ligesom lottomillionærer ikke finder lykken ved at have nok penge til resten af livet, finder man generelt ikke lykken i de store ting. Hemmeligheden er derimod at finde lykken i de små ting i løbet af hverdagen.

Få styr på tilværelsens praktikaliteter

Det lyder kedeligt, og det er det måske også, men en af de vigtigste forudsætninger for lykke er, at du har styr på diverse praktikaliteter i dit liv. Vi kender det alle sammen alt for godt. Du er i en situation, hvor du bør være fyldt af lyksalighed, men fordi du hele tiden har i baghovedet, at der er praktiske foranstaltninger, der ikke er løst, kan du ikke rigtigt slappe af og nyde øjeblikket.

Det handler derfor om at få løst praktiske gøremål så snart, de opstår. Når du gør det, står de stadig klart i erindringen, og det er derfor lettere at få dem løst. Det er det samme princip som ved opvask. Jo længere tid der går, desto sværere er det at få skidtet vasket væk og derved komme irritationsmomentet til livs.

Et andet klassisk eksempel er i forhold til tandlæger. Efter du er fyldt 19, og det derved ikke længere er gratis af få diverse behandlinger, er der rigtig mange, der negligerer tandlægebesøget. Af flere årsager er dette dog dumt. Først og fremmest går du hele tiden rundt på et eller andet ubevidst plan, og slår dig selv oveni hovedet over, at du negligerer noget så vigtigt som dine tænder. Derudover er det bare irrationelt rent økonomisk, da der er meget større risiko for, at dine samlede udgifter bliver større, hvis du lader være med at gå til tandlægen over en længere periode.

Hvis du ikke allerede har en tandlæge, bør du for at finde den bedste, derfor Google ’tandlæge på Frederiksberg’, hvis du bor der eller i omegn, eller eventuelt en anden geografisk der passer bedre. Ved at gøre dette bliver du præsenteret for en masse tandlægeforslag, hvor du frit står for at vælge den, der passer dig bedst.

Forkæl dig selv

Går du ligesom så mange andre rundt i en konstant tilværelse af stress? Du har både travlt med at realisere dig selv på arbejdet, der er nogle hobbyer, der skal plejes, et par kammerater, der skal drikkes øl med, og desuden også en familie, der skal passes.

Intet under at du har opsamlet dig en god mængde poser under øjnene. Det lyder som en lille ting, men det kan sænke din lykkefølelse, hvis det er noget, du er meget bevist om. Und dig derfor den forkølelse, at få det fikset så hurtigt som muligt. Det er ikke noget stort indgreb, og det vil ikke tage lang tid, før det healer så meget, at folk ikke længere lægger mærke til det.

En anden måde at forkæle sig selv på er gennem tøj. Man er tit rigtig god til at forkæle sin nærmeste med gaver og andre tjenester, men man glemmer tit, at man i bund og grund er sig selv nærmest. Hvis du i den nærmere fremtid har en fest, du længe har set frem til, er det oplagt at shoppe efter kjoler. På den måde bliver du både glad, når du køber den samt glad på dagen, hvor du skal have den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *