Sådan overkommer du dine søvnproblemer

Kommentarer (0) Sundhed

Søvn for kvinde

Vi bruger som bekendt omtrent en tredjedel af vores liv på at sove. Det er derfor logik for perlehøns, at man ikke bør gå på kompromis med ens nattesøvn med en dårlig madras. Søvnproblemer er nemlig en af de mere uheldige sideeffekter ved at have en middelmådig seng. Hvis du ofte føler dig mere træt, når du vågner end da du gik i seng, så er der en stor sandsynlighed for at du sover på en forkert seng. Vores boxmadrasser er nemlig en særdeles individuel affære, hvor den enes perfekte seng er den andens mareridt. Men hvordan vælger man så boxmadrasser, der passer til ens vægt, højde og ikke mindst ens personlige behov?

Få en bedre nattesøvn med den rigtige hårdhed

Boxmadrasser i den rigtige hårdhed kan være altafgørende for kvaliteten af din nattesøvn. Den klassiske tommelfingerregel siger, at jo hårdere en madras jo bedre. Selvom denne madrasfilosofi giver intuitiv mening, så er det dog en sandhed med modifikationer. For det første, så er en hård madras bestemt ikke lige velegnet til alle mennesker, der ofte vil føle sig udpræget utilpas med boxmadrasser af den hårde slags. Men endnu vigtigere, så har den moderne teknologi faktisk gjort det muligt at vælge en blød madras, der udover at være behagelig også er god ved ens ryg. Det vil derfor være en god idé at tage en snak med din lokal forhandler af boxmadrasser, så du kan finde en blød madras der ikke ender med at give dig en dårlig nattesøvn.

Tag en prøvekørsel hos din madrasforhandler

Dette næste tip, når du skal vælge boxmadrasser vil for nogle mennesker være temmelig grænseoverskridende. Dette tip går nemlig ud på at afprøve nogle forskellige boxmadrasser inden du beslutter dig. Selvom det til tider kan føles som hele verdens øjne hviler på dig, så kan vigtigheden af fysisk at afprøve boxmadrasser ikke understreges kraftigt nok; og du skal desuden ikke bare afprøve de enkelte madrasser i et par minutter. Brug i stedet lidt ekstra tid sammen med boxmadrassen – ideelt set ca. en time per madras. Det kan godt være at du føler dig pinlig, men lidt pinlighed er en lille pris a betale for en perfekt nattesøvn.

Den perfekte boxmadras er lig med en lige ryg

Når du så prøvekører de forskellige boxmadrasser, så er det vigtigt at madrassen tilpasser sig kroppens form.  Som udgangspunkt skal du være opmærksom på om du ligger med ryggen lige på boxmadrassen. Hvis du kan mærke at din ryg ligger lige på madrassen, så kan du dermed godt tilføje den pågældende madras på din ønskeliste. Du vil simpelthen sove langt bedre med en madras af denne type.

Lad dig ikke snyde af gamle vaner

Sidst men ikke mindst, så kan din gamle madras være hovedansvarlig i dårlig nattesøvn på en anden måde. Nemlig at din krop simpelthen har vænnet sig til at ligge dårligt, hvilket er lig med at sove dårligt. Du skal derfor regne med en vis tilpasningstid, når det kommer til nye boxmadrasser. Det kan nemlig tage op til en måned før din krop har vænnet sig til den nye (og langt bedre) boxmadras. Det er dog ventetiden værd, og du vil herefter føle dig langt mere udhvilet når du vågner om morgenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *