Førtidspension er et omstændeligt system – sådan kommer du bedst ind i det

Kommentarer (0) Diverse, Sundhed

Ergonomisk korrekt indstillet skærm

Som førtidspensionist har man som oftest rigeligt at se til i forvejen, idet man som førtidspensionist enten er hindret af sygdom, handikap eller psykiske lidelser. Det i en grad som hindrer i at kunne varetage et arbejde, som kræver at kunne være til rådighed i en normal arbejdsuge på 37 timer. Derfor vil yderligere stressende faktorer være svære at overkomme, hvorfor man helst skal undgå at ende i uoverskuelige og stressede situationer. For at undgå stress bedst muligt vil det være en god ide først og fremmest at give sig tiden til at sætte sig godt ind i det omstændelige førtidspensionssystem.

Især hvis man er ny i systemet og allerede nu er forvirret over de forskellige ordninger. Eller hvis man er i tvivl om, hvorvidt man overhovedet er berettiget til førtidspension. Her skal man sørge for at undersøge forskellen på førtidspension og sygedagpenge og vurdere, hvilken kasse man passer bedst i, da der er væsentlige forskellige på de to. Sygedagpenge er for dem, hvor hindringen er midlertidig, hvor førtidspensionen er til de mere permanente tilfælde. Selvom det kan kræve tid at få alle facetterne med i førtidspensionssystemet, så kan det være tiden værd, at have alle sider af systemet med, hvis nu man skulle ende i en situation, der kan ændre ens rettigheder.

Mulighederne med en førtidspension

En førtidspension sætter først og fremmest sine begrænsninger i form systemets regler, men også i form af årsagen til at man tildeles den. Er man svækket af en sygdom eller et handikap er førtidspensionen til, for at man ikke behøves at have en normal arbejdsuge og varetage et job. Viser det sig derimod at man, pga. lysten til at være i arbejdsmarkedet og blandt kollegaer ender med at arbejde det, der svare til en almindelig arbejdsuge, så skal der selvfølgelig være en begrundelse for stadig at skulle være berettiget til førtidspension. Der er ikke noget i vejen for at arbejde den mængde, man nu kan, så længe det ikke overskrider denne grænse, hvor berettigelsen til førtidspension kan blive tvivlende. Et arbejde som førtidspensionist vil også kræve at ens arbejdsgiver er opmærksom på omstændighederne i tilfælde af at sygdommen eller handikappet lige pludselig skulle gøre dig sengeliggende nogle dage.

Undgå for enhver pris unødvendig stress

Ikke at være på arbejdsmarkedet af årsager, man ikke selv har valgt, kan for mange være årsag til stor kedsomhed, ensomhed og fortvivlelse. At være på førtidspension er modsat andre ydelser ikke noget, man ligefrem selv vælger, da man her får det endelige stempel på ikke at være lige så egnet til arbejdsmarkedet. Af samme årsag vælger mange på en førtidspension også at lave forskellige ting ved siden af, måske arbejde det man nu kan ved en arbejdsgiver, som giver muligheden herfor eller ved at lave frivilligt arbejde, hvor man kan byde ind i de mængder, man har muligheden for. Dog skal det her huskes på, at man som førtidspensionist næsten kan have et job i sig selv i form af ens sygdom eller handikap, hvorfor unødvendig stress helst skal undgås. Det er okay at sige fra, når man ikke kan mere. Da stress kan ende med at forværre ens nuværende situation.

Vil du vide mere? Så kan vi anbefale dig at læse mere om førtidspension her eller læse mere om sygedagpenge her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *