God helse findes i kosten

Kommentarer (0) Helse, Sundhed

Begrebet helse er en bred betegnelse for en persons velbefindende. Sund helse kan opnås på mange måder, men ting som kost og motion er nogle af de vigtigste grundsten for at opnå en velbefindende tilværelse. Her kigger vi nærmere på, hvordan god helse findes i kosten.

Spis den naturlige mad

Mad er en stor del af vores hverdag og har stor indflydelse, når det kommer til god helse. Mange råvarer er i dag sprøjtet med diverse ting og tilsat farvestoffer af mange arter. Den naturlige mad er et af de vigtigste fundamenter for god helse, og det er slet ikke umuligt at finde. Hvis man læser på varen i supermarkedet, kan man se, hvad den indeholder. Gå efter de naturlige og sunde varer. Det handler om at sammensætte en menu, hvor kroppen får de næringsstoffer, den har brug for. Det sker sjældent via parabener, sprøjtemidler og tilsætningsstoffer.

cauliflower-1325600-639x455

Brug supplementer

Det kan være svært for kroppen at optage alle de næringsstoffer, som den har brug for. Heldigvis kan kosttilskud, vitaminer og mineraler sagtens bruge til at supplere kosten. Det er dog vigtigt, at det kun er som tilskud og ikke bliver en erstatning for det almindelige kost. Et supplement til den sunde kost kan også være de såkaldte superfoods, her menes f.eks. spinat, chiafrø, acai bær, kokosolie, og lign. Tager man udgangspunkt i chiafrø indeholder de utrolig mange af de sunde mikronæringsstoffer, samtidig med at de er utrolig nemme at bruge, f.eks. i chiagrød, chia-smoothie, eller bare oveni brøddejen. Læs mere om chiafrø her og superfoods generelt her.

Helsebutikker

Rigtig mange steder i landet findes der helsebutikker, der specialiserer sig inden for området. Her kan du købe fødevarer, som sikrer dig god helse. Den såkaldte helsekost bliver mere og mere populær, og det er i dag ikke svært at finde butikker på nettet eller i byer, som sælger økologiske helseprodukter.

Få styr på fordøjelsen

Hvis du har et godt fordøjelsessystem, kan kroppen bedre fordøje og optage de ting, der er i maden. Det er sundt for dig, hvis du spiser god og varieret kost. Stress påvirker fordøjelsessystemet, ligesom det er klogt at drikke seks glas vand om dagen for at hjælpe maden igennem tarmsystemet.

Kroppen har også brug for mange kostfibre. Hvis du får mange af dem, får du et godt fordøjelsessystemet, hvor du f.eks. ikke skal døje med diarre. Kostfibrene kan opnås ved at spise små sunde mellemmåltider i løbet af dagen. Det giver et godt supplement til hovedmåltiderne. Derfor kan du påvirke dit fordøjelsessystem til det bedre, så du kan få fuld valuta af den sunde helsekost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *