Sådan styrker du relationerne i din virksomhed

Kommentarer (0) Pleje

Gruppearbejde der fungerer godt

En virksomhed er ingenting uden sammenhængskraft. Den styrkes, jo mere medarbejderne i virksomheden trives med hinanden og deres chefer. Man kan sige, at en glad medarbejder er lig med en velfungerende virksomhed, mere eller mindre. Derfor er det supervigtigt, at du som virksomhedsejer fokuserer på, hvordan du kan styrke de gode relationer blandt dine ansatte. Her kan du læse mere om, hvordan det gøres.

Styrk sammenholdet ved hjælp af events

Det kan gøre en stor forskel for sammenholdet i virksomheden at afholde fælles events, som I alle sammen kan deltage i. Det kan for eksempel være fester, udflugter eller aktivitetsdage. Der findes mange forskellige muligheder for at arrangere gode events. Hvis du virkelig vil være sikker på kvaliteten, kan det være en god idé med et eventbureau. Især hvis I er en stor virksomhed med mange ansatte, hvor det lige kræver lidt ekstra at få styr på det hele.

Alternativt kan I tage ud af huset og besøge forskellige sjove steder, som kan hjælpe jeres teambuilding. Det kunne eksempelvis være et escape-room eller en tur på boldbanen. Der er mange forskellige muligheder for at komme hinanden mere ved rundt omkring, og generelt er det bare en rigtig god ide at sætte arbejdet på pause en gang imellem.

I holder måske allerede julefrokost og påskefrokost, men hvad med at prøve noget nyt i år? Der er mange sjove alternativer, som bringer folk sammen på en helt anden måde, og dem kan du enten opsøge selv eller få et professionelt eventbureau til at hjælpe dig med at arrangere.

Kom hinanden ved i hverdagen

Det er ikke kun i forbindelse med spændende events, at sammenholdet i virksomheden kan styrkes. I kan nemlig også gøre meget for at komme hinanden ved i hverdagen. Det kan for eksempel gøres ved at indføre ugentlige traditioner, som ikke tager mere end en halv time, men som sørger for, at folk får snakket sammen. Det kunne være morgenbrød om mandagen eller et glas champagne sammen om fredagen.

I kan også indføre gymnastik, hvor I for eksempel træner sammen i et kvarters tid med træningselastikker. På den måde styrkes både sammenholdet og folks fysiske trivsel, hvilket ligeledes er rigtig vigtigt, hvis I sidder meget ved skrivebordene.

Selvom man måske ikke lige skulle tænke det, så kan møder faktisk bringe folk sammen, hvis du er opmærksom på det. For eksempel kan I holde et fast fællesmøde én gang om ugen, eller I kan sørge for, at alle bliver hørt, så ingen føler sig glemt. Det er mange initiativer, du kan tage i brug, så det handler bare om at finde frem til dem og huske at anvende dem i hverdagen. Der skal ikke så meget til at forbedre sammenholdet i virksomheden markant, men det kræver naturligvis en indsats fra din side.

Det er dog det hele værd, fordi stort set alle studier finder, at trivsel øger produktiviteten, så det kan betale sig på alle måder at investere i relationerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *