Når livet gør ondt

Kommentarer (0) Sundhed

stresset

På en eller anden måde kommer alle til at opleve smerte i livet. Det kan være kærestesorger, en skilsmisse, dødsfald af en man har kær eller noget helt andet. Det kan være svært selv at komme igennem smerten. De færreste vil indrømme, hvor svært og hvor ondt det gør. Det bør ikke være et tabu, når livet gør ondt. Der er ingen mennesker der ønsker dig noget ondt, så tag imod den hjælp din familie, venner og omgangskreds giver dig. Hvis du selv fejer det væk, bliver smerten blot større.

Psykoterapi gør underværker

Når man føler sig alene og fyldt med smerter, kan det i nogle tilfælde være hårdt at anvende de folk der er tæt på dig. Hvis dette er dit tilfælde, kan det være en god ide at starte til psykoterapi. Denne person er ikke en person der har en relation til dig. Personen der hjælper dig, kender dig ikke på forhånd og derfor er vedkommende ikke dømmende fra start. Psykoterapi er godt for krop og sjæl. Denne terapiform er effektiv uanset hvilken smerte i livet du bærer rundt på. Du lærer nogle tips og tricks, der kan være med til at løsne dine smerter.

Psykiske smerter kan udvikle sig til fysiske smerter

Døjer man med ondt i sjælen og kroppen, så er der en sammenhæng. Vi mennesker er indrettet på denne måde, at man helst ikke sanser hvor stor påvirkning ens psyke har. Når man ignorerer sine psykiske problemer længe nok, sætter det sig ofte til fysiske smerter. Disse smerter kan være hovedpine, migræne, ømme muskler og lede, brækfornemmelse, mavepine, uro i hele kroppen eller træthed. Når kroppen siger fra, bliver du nødt til at lytte til den. Det er din krop der skal være med til at bære dig igennem livet.

Frihed skaber overskud, lethed og livsglæde

Når du får dine indre smerter til at forsvinde, føler du en lettelse. Det er nu smerterne er væk og overskuddet igen er vendt tilbage. Hvis du får overskuddet tilbage, føles livet pludselig rart. Dette er med til at skabe glæde i livet og i hverdagen. Efter en traumatisk oplevelse på din psyke, kommer du stærkt tilbage, hvis du får den rette hjælp. Hvis du kan mærke humøret daler, overskuddet forsvinder og energien er væk, bør du tage hånd om det i samarbejde med en terapeut.

Fysiske og psykiske smerter gør dig ikke til et dårligt menneske

Når man har det skidt, kan man have tendens til at trække sig fra omverden. Det er okay at tage en pause fra alt og alle, i små korte perioder. Men hvis perioderne er for lange, skal du acceptere overfor dig selv at du trænger til en hjælpende hånd. Bare fordi man har nogle smerter og kampe man kæmper, betyder det ikke at du er et dårligt menneske. Hvis du tager nogle personer som står dig nær, med på din rejse, kan det være de selv opnår noget. Endvidere styrkes jeres venskab eller den personlige relation I har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *