Få et bedre helbred med optimal søvn

Kommentarer (0) Sundhed

Dame får god søvn

En af de vigtigste ting for et godt helbred er at få en optimal søvn. Det er dog samtidig søvn at mange ikke får nok af. Det kan påvirke vores helbred på flere områder. Dårlig søvn i en længere periode kan medføre en nedsættelse af immunforsvaret, som kan øge risikoen for infektioner, stress, forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og lignende. Det er selvfølgelig ikke noget der gør sig gældende, hvis der er tale om dårlig søvn i en kortere periode.

Konsekvenser ved dårlig søvn

Søvnen er altså uden tvivl alfa og omega for et godt helbred. God søvn giver os samtidig en bedre performance på arbejdspladsen og mere overskud i vores privatliv. Det er derfor noget alle bør tage meget seriøst og give kroppen plads til geare ned og få den rette mængde restitution. Det er fuldstændig ligesom med træning. Efter træning har kroppens muskler brug for at slappe af. Søvn sikrer at hjernen og kroppen får genopbygget energien og er klar til at gribe den næstkommende dag.

Find den seng der passer til dig

En god seng er derfor en helt essentiel del af husstanden og det er vigtigt at man vælger den helt rigtige. Der vil selvfølgelig altid være forskel på pris og kvalitet, men lige netop med senge bør man investere lidt ekstra. Vi bruger en stor del af vores liv i sengen og vi ved at det er vigtigt for helbredet. Sørg derfor for at investere i dig selv og find den seng der passer til netop dig og din krop. Det er meget forskelligt hvad der passer til den enkelte, så brug den tid det tager.

Hvordan finder man en god seng?

Der findes rigtig mange forhandlere af senge og det kan derfor være noget af en jungle at finde rundt i. Det er dog vigtigt at du ikke vælger udelukkende efter pris og udseende. Du skal faktisk vælge efter hvilken seng der passer til din krop. En af de vigtigste ting er faktisk din kropsvægt, da det vil være afgørende for hvordan du ligger i sengen. En god seng er ikke en fast definition, da det netop afhænger af den enkelte. Vejer du eksempelvis under 75 kg, så vil du skulle finde en seng med medium fasthed. Vejer du derimod over 95 kg, så vil du skulle finde en seng med ekstra fasthed.

Hvordan ved man at man ligger godt i sengen?

Der vil altid være præferencer for hvordan en god seng skal være. Nogle mennesker kan godt lide at en seng er stenhård, imens at andre er mere til en blød seng. Du skal dog lytte til din krop og vurdere det ud fra bl.a. din vægt, hvilken type seng du ønsker og dit budget. Det vil altid være en god idé at investere ekstra i en seng, men vi har alle hvert vores budget at gå efter. Heldigvis er der rigtig mange forhandlere af senge og derfor vil man sagtens kunne finde en god seng til en god pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *