Er dine tænder sundere end tænder i middelalderen?

Kommentarer (0) Sundhed

Du lever i en højteknologisk verden, som giver dig mulighed for at gøre alt, hvad du sætter dig for! Hvorfor skal dine tænder så lide under kummerlige forhold?
Hvis folk, som havde levet før os, havde haft de redskaber, som vi har i dag, så havde de anvendt dem! I ældre tid var det meget normalt med misfarvede tænder, som faldt ud i en tidlig alder, men dengang vidste de ikke bedre, og de havde ikke de korrekte redskaber.
Så hvis det er vigtigt for dig, at vi mennesker udnytter vores ressourcer, så kan du starte med at anvende de nødvendige redskaber, således at du kan holde din mund sund!

I gamle dage er det ofte skildret som om, at der var to slags mennesker. Jægere og samlere. Hvis der havde været en tredje slags mennesker, så havde jægerne og samlerne stået i kilometerlange køer for at få lov til at se tandlægen, det er nemlig utroligt vigtigt for os mennesker at holde vores mund sund!

 

Udvikling inden for tandpleje

Det første afsnit kan muligvis give en ide om, at tandlægekunsten er en nyere opfindelse, men tandlæger eller lignende har faktisk eksisteret i tusindvis af år nogle steder. I 2006 blev det påvist, at man allerede borede i tænder for omkring 9000 år siden. Dette blev konkluderet, da en fransk antropolog undersøgte skeletter, som var fundet på en pakistansk kirkegård. I munden på disse skeletter blev der registreret borehuller på 3-4 mm.
Hvis vi hopper et par tusinde år frem i tiden til omkring 1700 tallet, så er det blevet beskrevet, hvordan man i denne tid kunne finde på at anvende tænder fra får, hunde og andre dyr til implantater. Det var nemlig først i begyndelsen af 1800 tallet, at man begyndte at anvende tandproteser.

Tandlægen i vores tid

I vores behagelige liv i det 21. århundrede slipper vi heldigvis for at rende rundt med dyretænder i munden, og dette kan vi takke tandlægekunsten for. Hvis du besøger en tandlæge på en klinik i Danmark, så kan du være sikker på, at denne person er af titlen cant.odont, hvilket vil sige, at de har en kandidatgrad inden for odontologi. Uddannelsen til tandlæge tager altså fem år, hvor de første tre år bliver brugt på en bachelor, og de sidste to år bliver brugt på at opnå en kandidatgrad. Udover dette, så finder du rundt omkring på de danske klinikker mange tandlæger, som har specialiseret sig inden for et bestemt område af tandlægekunsten, hvilket sikrer os som patienter, at vi altid får den rette behandling, når vi sætter os i den elektriske stol.
Apropos den elektriske stol, så kan vi i vores tid også glæde os over alt det teknologiske udstyr, som en tandlæge anvender. Udover udstyret, så er der sikkert også mange mennesker, som er vilde med ideen om narkose, således at turen til tandlægen ikke bliver smertefuld.

Find en tandlæge her og udnyt det privilegie, som det er at leve i vores tid –
https://tandlaegen.dk/frederiksberg/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *