Dine omgivelser påvirker, hvordan du har det

Kommentarer (0) Sundhed

Flot indrettet soveværelse med brunt tema

Der er mange ting, som kan påvirke vores psyke. Nogle af dem kan vi ikke ændre på – dem må vi i stedet møde i hverdagen og forsøge at håndtere så godt, vi nu kan. Men nogle af dem kan vi faktisk påvirke selv.

Det gælder, hvordan vi indretter os derhjemme. Vi kan hurtigt komme ind i en stime, hvor vi bare smider lidt af hvert ind uden at tænke over den større sammenhæng. Det kan dog gøre, at vi bliver stressede og får det skidt grundet ubalance. Læs med her, og få ideer til at optimere dine omgivelser.

Indret med mening

Den fejl, mange af os ofte kommer til at begå, er, at vi indretter et hjem, som rent faktisk får os til at føle meningsløshed. Det kan være, hvis vi bare stabler flere og flere ting sammen, samtidig med at vi bare køber tilfælde møbler og småting rundt omkring, som ikke rigtig tjener noget formål.

Det er selvfølgelig helt i orden at snuppe en ny plante eller en smart køkkenting med hjem fra møbelbutikken nu og da. At indrette med mening handler i højere grad om, at du skal tage udgangspunkt i de ting, som faktisk betyder noget. Du har sikkert nogle ting, der bærer forskellige historier eller betydninger, som du gerne vil holde fast i. Måske købte du din sofa, fordi du tænkte den var megafed og skulle danne rum for en bestemt indretningsstil, hvorefter den simpelthen forsvandt i alt det andet.

Hvis du fjerne de andre ting og lader sofaen komme til sin ret, vil du sandsynligvis opleve, at det bliver meget lettere at opbygge et hjem omkring den stemning, som skaber balance i dit sind. Det handler først og fremmest om at lade være med at fylde mere på, før du har bestemt dig for, hvor du gerne vil hen med indretningen.

Vælg materiale som bringer dig fred – overvej et træhus

De fleste af os har meget forskellige præferencer, når det kommer til, hvilke materialer vi bedst kan lide at have derhjemme. Der findes mange smukke og gode løsninger, så her handler det virkelig om at lytte til dine inderste ønsker.

For eksempel kan marmor og flotte fliser i forskellige farver være med til at skabe levende og interessante rum, som giver dig mulighed for at fordybe dig og finde din indre kreativitet frem. Det kan også være, du drømmer om et flot træhus. Træ er selvsagt et meget naturligt materiale, som giver associationer til at være udendørs i det fri. Derfor kan et træhus være det oplagte valg, hvis du generelt føler, at du i hverdagen er kommet for langt væk fra naturen.

Det kan være svært helt at visualisere, hvilke materiale der er de rette for dig. Så kan det være en god ide at tage ud og se dem i virkeligheden. Måske kender du nogle flotte huse, eller måske kan du tage i butikker, hvor du kan undersøge dem nærmere. Uanset kan du få meget ud af at bruge noget tid på at finde ind til, præcis hvilke overflader du foretrækker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *