Den bedste måde at undgå kønssygdomme på

Kommentarer (0) Sundhed

Røde kondomer ligger uåbnet

Der er mange, der en gang eller to i livet, kommer til at få en kønssygdom. Det er noget alle gerne vil undgå, da det en enorm ærgerlig følelse, fordi man godt ved, at man let kunne have undgået det. Der er mange måder at undgå kønssygdomme på, men der er dog en, som er bedre end alle de andre. Kondomer er den bedste måde at undgå de mange sexrelaterede sygdomme der findes.

Derfor skal man altid bruge kondomer

Du har sikkert hørt det tusind gange, men kondomet er den sikreste form for beskyttelse, både når det kommer til ikke at blive gravid, men også når det kommer til sexsygdomme. Du kan altid spørge en sexpartner om han eller hun har en sexsygdom, men det er ikke altid sikkert at de ikke har en, selvom de siger de ikke har. Der findes mange sexsygdomme der slet ikke viser nogle symptomer, og det er både på piger og drenge det er sådan.

Derfor skal man ikke risikere at få en sexsygdom, bare fordi man ikke lige gider have et kondom på. Problemet er at man aldrig kan være helt sikker, selvom din partner måske siger at han eller hun er blevet tjekket. Det er derfor en meget bedre i det at være sikker og tage kondomet på, i stedet for bare at tænke ”det sker jo ikke for mig”.

Kondomer ødelægger ikke følelsen

En grund mange, specielt mænd, bruger er at, kondomer gør at, det ikke føltes lige så godt. Et tyndt stykke gummi kan ikke ødelægge hele oplevelse, så det er bare ikke en god nok undskyldning til ikke at have den på. Drenge tænker ofte ikke nær så meget på risikoen ved kønssygdomme, derfor tænker de også at kondomet ikke er så vigtigt, og kommer derfor bare med en dårlig undskyldning til at tage den af.

Altid spørg din partner

Faktisk er der mange ting man kan gøre, for at undgå kønssygdomme. Det første og måske endda vigtigste, er at spørge din partner, om de har en kønssygdom. Selvfølgelig kan du aldrig bide dig sikker i, at de taler sandt, og igen, kan det også sagtens være de har en uden at vide det. Men det er altid en god ide at spørge, da det kan være de har en, men er bange for at sige det ud af det blå.

Hvis partneren så siger, at han eller hun ikke har en kønssygdom, skal du stadig tage kondom på. Kondomet er den eneste måde at være sikker på, du ikke bliver smittet med noget. Der findes ikke andre ting der kan beskytte dig lige så meget, så om man vil eller ej, så er det altså bare på med den. Der er intet der kan beskytte dig mere, udover hvis man bare undgår sex helt.

Så det du skal huske for at undgå kønssygdomme er, spørg dine partnere om de lider af nogle sexrelaterede sygdomme, altid husk kondomet, uanset hvad, og hvis du også vil undgå at smitte andre, kan du altid blive tjekket hos en læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *