Test af læsepude fra ”Book Seat”

Kommentarer (2) Sundhed

Hvis du ligesom mig læser gode bøger i samme tempo som amerikanere spiser burgere, har du nok også tænkt at der måtte findes nogle redskaber der gør det lidt lettere at læse bogen. Uanset hvor jeg sidder henne når jeg læser får jeg efter et par timers læsning spændinger det ene eller det andet sted.

Sidder jeg i sofaen spænder jeg i nakken og hænderne bliver trætte. Hvis jeg ligger ned i sengen og læser får jeg helt sikkert ondt i nakken, og sidder jeg op af hovedgærdet i sengen skal jeg hele tiden holde bogen. Jeg har også prøvet spisebordet, men der ligger bogen så fladt at jeg nærmest skal bøje mig indover den for at læse.

De mange problemstillinger til trods var jeg alligevel noget skeptisk da jeg af en veninde fik anbefalet at prøve en læsepude. Min første tanke var noget i retning af: ”Læsepude?!”. Jeg havde aldrig hørt udtrykket før, så jeg var noget på bar bund. Jeg har af og til tænkt på at prøve sådan et læsestativ som står på ethvert sekretær-bord, men jeg har aldrig fået gjort noget ved det.

Første opgave – at få købt læsepuden

Af og til støder man på ting man har behov for, men som man ingen anelse har om hvorhenne kan købes. Derfor lavede jeg (som resten af verden) en hurtig søgning på Google efter læsepuder. Efter lidt research besluttede jeg mig for at det skulle være den type der hedder ”Book Seat” læsepude. Derfra tog det kun få minutter at konstatere at LivetSomSenior var den billigste forhandler af Book Seat. I alt betalte jeg 334 kr. inkl. levering.

Til den nysgerrige læser købte jeg den i rød, men den fås også i andre farver J. Dagen efter ringede GLS på døren, og så var tiden kommet til at læsepuden skulle stå sin prøve.

Virker som en sækkestol i ministørrelse

Min første indskydelse da jeg åbnede pakken var, at den minder utroligt meget om en af de sækkestole, som var så populære tilbage i 90’erne. Book Seat er en lille ”pude”, som er fyldt med en form for flamingo-kugler eller krøyerkugler. Den har en plade foran til at holder siderne på plads, og en slags elastik så pladen kan tilpasses alt efter om det er en tynd eller tyk bog.

Puden er lavet i et materiale der hedder alcantara, som f.eks. også bruges til sofaer og bilsæder. Det minder lidt om stof eller ruskind, men er noget mere slidstærkt – og så kan det tørres af med en fugtig klud. Det åbner jo helt nye muligheder for at spise mens man læser J.

Efter at have studeret den lidt nærmere, var det tid til at puden skulle bestå sin eksamen, så jeg hentede fluks min nuværende bog fra natbordet, satte den i læsepuden og placerede mig i sofaen. Når man bruger den i sofaen kan den bruges på lidt forskellige måder. Jeg fandt hurtigt ud af at det der virkede bedste for mig var at have den liggende i skødet, så bogen lå samme sted som hvis jeg selv havde holdt den.

I starten krævede det lidt tilvænning pludseligt at have hænderne fri – og det føltes faktisk lidt forkert. Det tog dog ikke lang tid før jeg ikke længere tænkte over det, og i stedet bare kunne slappe af i hænderne og håndleddende.

Jeg prøvede også at stille bogen på sofabordet, men afstanden hen til teksten blev umiddelbart lidt for stor, så det blev for svært at læse. Det afhænger måske lidt af skriftstørrelsen i den bog man læser, men der var ingen problemer når den lå i skødet.

Næste test var i soveværelset. Jeg prøvede at ligge på både maven og ryggen og læse, men ingen af delene fungerede særligt godt. Det skyldtes nu ikke så meget læsepuden, men mere at på maven skulle holde mig ret oprejst, og på ryggen skulle jeg bukke for meget i nakken.

Da først jeg fik stablet nogle puder op bag mig så jeg kunne sidde op blev det imidlertid langt bedre. Så brugte jeg læsepuden på samme måde som da jeg sad i sofaen, og så fungerede den perfekt.

Konklusion

Det er to uger siden at jeg købte min ”Book Seat” læsepude, og jeg er efterhånden blevet glad for den – og jeg bruger den hver dag. Fyldet i puden gør at den er nem at få sat på den ønskede måde, og den fungerer fint både ved tykke og tynde bøger. Jeg har også forsøgt mig med magasiner, men der kommer den lidt til kort. Jeg prøvede f.eks. med et EuroWoman, men det var alt for højt i forhold til tykkelsen, så puden kom ud af balance så den vippede bagover.

Ville jeg købe den igen? Ja, det er jeg ret sikker på at jeg ville. Jeg tænker faktisk på at købe en mere, så jeg kan have en liggende fast i henholdsvis stuen og i soveværelset, så jeg ikke hele tiden skal flytte rundt på den.

2 Responses to Test af læsepude fra ”Book Seat”

  1. Lone siger:

    Jeg har haft min “Book Seat” i ca 6 mdr. Jeg var glad for den i starten (bruger den hver dag) men nu er den ligesom faldet sammen og elastikken blevet slap og irriterende. Jeg leder efter et andet produkt og vil ikke købe den igen.

  2. Mette F. Baker siger:

    Vil den kunne bære en meget stor bog: højde 28 cm, bredde 22,5 cm, tykkelse 5,2 cm, vægt: 2,9 kg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *