Te er hyggeligt og sundt

Kommentarer (0) Sundhed

te-sundt

Der er en helt særlig stemning forbundet med at drikke te. I England løser man stadig mange sorger og bekymringer ved at put a kettle on. Underforstået, at man sætter en kedel vand over til te, og så ser alt straks lidt lysere ud.

Te har nemlig denne beroligende effekt, og det associeres oftest med ro, fortrolighed og fornyet energi på den afdæmpede måde.

Måske er den varme kop tes virkning iblandet en del psykologi, men det er uden tvivl en ret sund drik.

En varm kop te

Helt bogstaveligt talt, så får du varmen af at drikke en god kop te. Når du kommer hjem efter en tur ud i det kølige vejr, så er det skønt at sætte dig med en friskskænket kop te, først varme hænderne på det varme krus og så derefter drikke forsigtigt af den skoldhede drik. Indtil du sagtens kan drikke den uden at skolde tungen.

Det kan godt tage tid at drikke et krus te, og mens du gør det, får du varmen i hele kroppen og også i sindet. Det er nemlig den kombinerede effekt en god kop te har.

Det kan være varmende, trøstende, hyggende og styrkende at nyde te. Hvad enten du gør det alene eller i godt selskab, så kommer trygheden og fortroligheden nærmest af sig selv.

Det er sundt at drikke te

Ud over de mange psykologiske gevinster der er ved at drikke te, så er der også nogle dokumenterede fysiske fordele ved at indtage te dagligt.

Der er et mundheld, der siger, at du får tynde lår af at drikke te. Det holder nok ikke helt, men der er nu alligevel noget om snakken. For det er faktisk slankende at drikke te. Dels så er te vanddrivende, og dels så indeholder det en smule tein, som er et opkvikkende stof lige som koffein – blot meget mildere.

Begge disse forhold gør sit til, at du faktisk kan tabe i vægt, hvis du drikker meget te dagligt. Vil du gerne undgå tein, så kan du holde dig til de grønne og de hvide tesorter.

Andre fordele ved tedrikkeriet

Der er også undersøgelser, der viser, at du får nogle andre fysiske gevinster ved at nyde te. Det kan blandt andet mindske risikoen for både kræft, hjerte-kar sygdomme og knogleskørhed. Det er ikke nogle ringe gevinster.

Hvis du tilmed holder meget af at drikke te, så kan du gøre det for nydelsens skyld og så oven i købet høste et klart forbedret helbred.

Vælg en god tekande

En del af serveringen af te handler om selve tekanden. Den har en større betydning, end du måske lige umiddelbart tænker. Foretrækker du at drikke teen skoldhed, så er det helt nødvendigt med en god tekande og en tilhørende effektiv tehætte.

Nogle foretrækker at bruge en termokande. Gør du det, så sørg endelig for, at det er en termokande, som kun bliver brugt til te. Ellers vil teen tage smag af for eksempel kaffe, og det er simpelthen no go.

Find en kande, som er både dekorativ og effektiv. Te er så godt på mange måder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *