Strik dit eget sunde tøj

Kommentarer (0) Fremhævet

Det siges at ca. 4 procent af befolkning har parfumeallergi og at især kvinderne er ramt. Man skal helst føle sig godt tilpas i sit tøj og der findes nærmest intet værre end kontakteksem. Hvis du vil undgå det fra start af, kan du strikke dit eget sunde tøj, som kan være både parfumefrit og økologisk.

Det er især en god ide at benytte organisk garn, hvis du skal strikke til babyer og børn. Hvis du mangler inspiration eller blot er nybegynder indenfor strik, så kan du deltage i et strikkekursus og få nye ideer.

Strikkegarn med GOTS certifikat

Der er flere hjemmesider som sælger økologisk strikkegarn med GOTS certifikat. Det står for Global Organic Textile Standard, som altså er et globalt mærke for økologisk producerede tekstiler.

På selvsamme online shops kan du endda i flere tilfælde bestille en gratis vareprøve. Dermed er du sikker på at du kan lide garnet både i forhold til materialet og farven samt eventuelt teste om din krop har en negativ reaktion på strikkegarnet.

Men hvad betyder organisk garn?

Hvis garnet er organisk, betyder det at det blev produceret uden indblanding af væmmelige kemikalier. Derudover betyder det at hvis ud for eksempel arbejder med uld fra et får, så er fåret opvokset under de optimale omstændigheder. Så du er ikke blot god ved dig selv men også både miljøet og de dyr som er en del af processen.

I hvilke farver findes organisk garn?

Når du skal i gang med f.eks. et strikkekursus for begyndere, så skal du finde et mønster og bestemme farverne alt efter din egen smag. Men det er godt at vide på forhånd at organisk garn efterlades for det meste i sin naturlige farve, i stedet for at blive farvet. Men der er firmaer som på organisk vis farver materialet, så du også kan strikke på økologisk vis, med andre af regnbuens farver.

Derfor skal du strikke med organisk garn

Ved at undgå hårde kemikalier er du sikker på at dit færdigt strikkede tøj er det bedste for din krop. Derudover siges det også at ved at bære tøj som er strikket med organisk garn har du mindre risiko for at udvikle en ny allergi. Sidst, men ikke mindst, så er organisk garn ofte mere blødt end det traditionelle garn og dette kan igen være bedre for din hud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *