Stimulering af din hjerne forebygger sygdomme

Kommentarer (0) Sundhed

Hjernen er en af de vigtigste organer vi har, og ligesom resten af kroppen er det vigtigt at holde den i gang og træne den gennem hele livet. Hjernen udvikles så længe vi lever og den formes alt efter hvordan den bliver brugt. Når du holder din hjerne sund kan det have mange positive udfald, såsom forebyggelse af stress, bedre koncentration og sygdomme som demens når du bliver ældre. I denne artikel vil vi give dig en række forslag til hvordan du kan holde din hjerne sund.

Læs en bog

Der er mange gode grunde til at læse en god bog, men du kan også styrke din hjerne ved at læse. Når du læser former du billeder i hovedet og stimulerer hjernens forskellige dele på én gang. Hvis du derefter taler om noget du har læst med andre, dannes der andre inferenser i din hjerne, som ligeledes kan være med til at styrke hjernen.

Spil taktiske spil

Mange forbinder spil med noget hyggeligt, men du kan med fordel bruge spil som en måde at stimulere din hjerne på. De spil der hjælper din hjerne mest, er taktiske spil hvor spillet har mange forskellige udfald som du skal planlægge dig ud af, eller tage højde for. Her er spillene Magic The Gathering, Settlers og skak, eller små spil som sudoku, Candy Crush eller en kryds og tværs gode eksempler på hvad du kan spille. Det er lige meget om du spiller alene ved computeren, eller sammen med andre om et brætspil.

Tag et online kursus

Jo ældre man bliver, des sværere bliver det at lære noget nyt. Når først du er fyldt 50 år, svækkes din hukommelse betydeligt, men du kan udfordre dette hukommelsessvigt ved at blive ved med at lære nye ting gennem hele livet. For eksempel kan du lære at male, begynde til en ny sportsgren eller lære at bruge et nyt it-værktøj. Hvis du for eksempel vil lære at bruge Excel, vil det være nemmest at tilmelde dig et online kursus som det man for eksempel kan finde hos https://excel-guiden.dk/. Et alternativ kan være det video-kursus som du finder på NemProgrammering.dk. Se mere her: Excel kursus.

Musik og sprog

Musik og sprog er noget at det der fylder mest i vores hjerne, fordi vi bruger det til at kommunikere med. Jo mere du taler med andre og indgår i diskussioner, jo mere stimulerer du hjernen, og hvis du fører samtaler på fremmedsprog, er det kun bedre. Lytter du til musik har det samme effekt, og hvis du selv spiller et instrument øger du stimuleringen. Aldrig har du haft en bedre undskyldning for at tage til koncerter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *