Sådan undgår du sportsskader ved at købe gode fodboldstøvler

Kommentarer (0) Pleje

Fodboldkamp i gang

Er du et stort sportsmenneske, kender du sikkert alt til skader. De er nemme at få og svære at komme af med. Derfor er den bedste og nemmeste løsning simpelthen at forsøge at undgå dem.

Fodboldskader

Fodbold er samlet se den sport, der er årsag til de fleste sportsskader i Danmark. Den hyppigste skader er forstuvning af led, for eksempel ankel og håndled, og indimellem ses også knoglebrud. Og netop fordi fodbold er en af de sportsgrene, hvor der ses flest skader, er det vigtigt, at man som sportsudøver selv gør en indsats for at mindske sandsynligheden for skader.

Der er faktisk en del, du selv kan gøre for at mindske risikoen for skader. Som det første er det en god ide at varme op og strække ud. På den måde undgår du sene og muskelskader. Er du en af dem, der ofte forstuver eller beskadiger led, kan specifik styrketræning af blandt andet de led, mindske risikoen for at du får skader på led eller ledbånd. Og sidst, men ikke mindst er det super vigtigt ikke at gå ned på det rigtige udstyr. Det er så vigtigt at udstyret er i orden og sidder som det skal. Ellers kan det nemt lave mere skade end det gør nytte. Her er det for eksempel super vigtigt med fodboldstøvler, der sidder rigtigt.

Køb en ordentlig fodboldstøvle

Det med at finde en ordentlig fodboldstøvle kan være en hel videnskab i sig selv. Men som nævnt, er det vigtigt, at støvlen sidder ordentligt på foden, på den måde kan man nemlig undgå en hel del skader.

Først og fremmest skal skoen sidde ordentligt. Den skal passe din fod og hverken være for stor eller for lille. Hvis det er første gang, du skal have en fodboldstøvle, kan det være en fordel at prøve dem i en butik. Det kan nemlig være svært at vurdere størrelsen og pasformen på nettet. I butikken vil der helt sikkert også være et personale, der ved, hvordan skoen skal sidde, og som er villig til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige fodboldstøvle.

Sådan skal den sidde

Det er dog også vigtigt, at du selv ved, hvordan den skal sidde. Det er nemlig vigtigt at skoen sidder helt perfekt for, at du undgår skader på fodboldbanen. Du kan for det meste godt gå ud fra din normale skostørrelse, alt efter om skoen er lavet af læder eller kunststof. Læder udvider sig nemlig mere, og skoen kan derfor ende med at sidde løst, jo mere den bliver brugt. Og det er netop vigtigt, at skoen sidder stramt, så den ikke svupper omkring foden. En lille regel lyder, at der skal være en centimeter fra din tå til skoens spids.

Så alt i alt er det altså super vigtigt, at du har styr på, hvordan du selv kan undgå de værste skader. Det er bestemt ikke sjovt at skulle blive væk resten af sæsonen, fordi dine fodboldstøvler sidder forkert på din fod. Så er du en person, der dyrker meget fodbold eller sport, så husk at have udstyret i orden. Om så det er fodboldstøvler eller noget helt andet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *