Sådan slipper du for tør hud

Kommentarer (0) Pleje

 

Mange mennesker døjer med tør hud. Det er træls og går udover dit udseende og din selvtillid. Her kommer vi med gode råd til, hvordan du undgår tør hud, så du kan fokusere på vigtigere ting.

Cremer til at fugte huden

Der findes utallige cremer mod tør og generende hud. Ved at anvende en fugtighedscreme et par gange om dagen, er du forberedt mod tør hud og kommer ikke til at opleve problemer. Når du går på jagt efter en fugtighedscreme, skal du forsøge at undgå dem, der indeholder olie. Cremer der indeholder naturlige ingredienser, er de bedste og mest effektive til din hud.
Brug en renselotion frem for vand
At vaske sit hoved med vand kan virke som en nærliggende idé. Så gør du ansigtet vådt og undgår derved tørhed. Sådan hænger det desværre ikke helt sammen. Vandet fra hanen indeholder oftest fluor og klor, som ikke er gavnligt for dit ansigt. Det er bedre at bruge en renselotion uden alkohol.

Brug en luftfugter

Særligt i vinterhalvåret kan tør hud være et problem blandt mange. Du kan komme det problem til livs ved at investere i en luftfugter og stille den i f.eks. dit soveværelse. Derved bliver der skabt mere fugt, som er godt for dit ansigt og mindsker tørhed. Luftfugteren vil lynhurtigt vise sit værd, og du vil kunne se en forbedre på meget kort tid.

Mælk kan være din redning mod kløen

Det lyder underligt, men mælk er yderst effektivt mod tør hud, der klør fordi det har antiflammatorisk virkning, der stopper kløen. Dup mælk på de udsatte områder og lad det være i fem minutter. På den måde kommer du kløen i forbindelse med tør hud til livs. Det er et billigt og effektivt trick.

Tør hud skal ikke have for meget vand

rhino-hide-1182854-638x425Hvis du er udsat for tør hud, så kan det have en positiv effektiv at skære ned på tiden, du er i bad. Dermatologer siger, at kroppen ikke må være i bad mere end tre minutter om dagen. Dertil vil det være klogt at anvende den mildeste sæbe, når du bader. Når badet er slut, skal du undgå at gnide håndklæde med den udsatte hud. At klappe med håndklædet vil give en bedre effekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *