Sådan gør du kroppen klar til sommerferien

Kommentarer (0) Sundhed

Sommerferien er ved at være oppe over for de fleste danskere. Men bare fordi der er ferie forude, betyder det desværre ikke, at den travle hverdag op til rejsen stopper, tværtimod. Travlheden her kan i stedet være endnu værre, da der er utrolig meget, der skal nås og planlægges, inden du endelig kan tage afsted. Derfor ender mange med at tage på ferie uden at føle sig helt klar. Her kommer derfor nogle enkelte tips til hvordan du gør din krop klar til ferien.

Træning, træning og atter træning

Vi kender alle følelsen at booke vores ferie flere måneder før og allerede der tænke, at man heldigvis har lang tid til at træne de sidste deller væk. Men du behøver ikke bekymre dig alt for meget om dette. Du er nemlig langt fra den eneste, der tænker sådan, og du kan derfor sagtens tage afsted på stranden uden at bekymre dig om diverse kropsidealer.

Hvis det dog vil gøre dig langt mere tilfreds under din rejse at have tabt et kilo eller tre, kan du nå mere på et par uger, end du umiddelbart tror. Har du derfor booket nogle billige flybilletter og skal rejse indenfor kort tid, er der derfor stadig håb forude. Her er det bestemt ikke kun træning, du skal have i tankerne. Flere siger, at kosten er mindst lige så vigtig.
Dette betyder ikke, at du skal i gang med den helt store sultekur. I stedet kan du prioritere mættende og sunde alternativer og holde øje med, hvor mange kalorier, du indtager. Sådanne initiativer kan virkelig gøre underværker. Diverse apps kan gøre denne proces langt lettere for dig, så du ikke skal bruge alt for meget tid og energi på dette – det kan nemlig hurtigt medvirke til, at man mister lysten til at fortsætte, hvilket bestemt ikke er hensigten.

Det udseendemæssige kan ligeledes knage

Der er dog nogle udseendemæssige ting, der ikke kan fjernes på et split sekund naturligt. Måske er det rynken i panden eller lårbasserne, du ikke kan se bort fra. Her kan botox og fedtfrysning være løsninger her-og-nu, hvis det er det, du ønsker.

Det kan også være, du havde håbet på at få en lille smule tan hjemmefra, så du ikke skulle føle dig som den blegeste på stranden, hvor det danske sommervejr i stedet har trodset dig og skuffet det sidste stykke tid. Måske har målet i stedet været, at dine negle skulle have blevet plejet godt og grundigt inden, så du kunne tage på ferie med fine, lange sommernegle. Tiden går stærkt, og ferien er pludselig rundt om hjørnet. Her er der heldigvis også smarte løsninger. Om du så vil gå til en professionel og hurtigt få fixet neglene eller smøre kroppen ind i cremer, der giver kroppen bare en smule mørkere farve, er der mulighed for dette.

 

Få styr på det mentale

Der er dog også det mentale, der er en god idé at få styr på, inden du rejser. Gør du ikke dette, kan det skabe stress og gøre det svært for dig at slappe helt af, imens du er afsted, som ellers ofte er pointen med en udenlandsrejse.

Der kan være flere ting, der påvirker dig og dine tanker. For mange hjælper det at få styr på forsikringer inden afrejse. Det kan være en stressfaktor og i sidste ende koste dyrt, hvis du ikke har fået ordnet disse på forhånd.

Er der ting på arbejde, du allerede på forhånd ved kan påvirke din ferie, kan det for nogle være fornuftig at blive nogle timer ekstra på arbejdet inden afrejse for at få ordnet disse opgaver. Er det vigtige opgaver, der egentlig bare venter til du er tilbage, kan det nemlige hænge over dit hoved konstant i løbet af ferien.

Derudover er kropsterapi en måde mange finder nyttig. Dette er en slags helhedsorienteret terapi, der tager hensyn til flere ting – både krop, sind og psyke. Denne form for terapi kan være med til at skabe mere balance i din krop og give dig mere selvværd til udfordringer, som kan være gavnligt, når du går fra en travl hverdag til en afslappet ferie.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *