Sådan afhjælper man depression og stress

Kommentarer (0) Diverse

stresset

Alt for mange danskere lider desværre af depression eller stress. Selvom det er vigtigt at pointere at de to ting langt fra er det samme og på ingen måde altid forekommer i forbindelse med hinanden, kan en depressionstilstand og en stresstilstand alligevel minde om hinanden på en række områder. Begge er de kendetegnede ved, at man føler sig så overvældet, at det er svært at hænge sammen. Derfor er det også en præstation i sig selv at ønske at gøre noget for at få det bedre.

Opsøg professionel hjælp

Mistænker du, at du har stress eller depression, har du følt dig svært overvældet i længere periode, eller har du måske haft stress eller depression før, og genkender du symptomerne? I så fald er det første, du bør gøre at søge professionel hjælp. Det kan du enten gøre ved selv at opsøge en psykoterapeut eller ved at kontakte egen læge og få en henvisning.

Hverken stress eller depression er tilstande, man bør rode med på egen hånd, og en professionel psykoterapeut er uddannet til at hjælpe dig med at få det bedre. Men både stress og depression er kendetegnede ved, at de hæmmer ens overskud og energiniveau i en sådan grad, at det er svært at få noget som helst gjort. Derfor kan det også være en overvindelse i sig selv overhovedet at stå op og tage hen til egen læge eller taste et nummer på telefonen og foretage et opkald. Gør derfor gerne processen så nem som muligt for dig selv. Har du svært ved at få det gjort, så søg hjælp hos nogen omkring dig – familie eller venner. Det er nemlig vigtigt at være åben om, hvordan man har det, så man ikke døjer med det hele alene. Vælg eksempelvis en psykoterapeut, som ligger tæt på din bopæl, så du ikke skal ud på en lang rejse, når du skal derhen.

Bor du eksempelvis i Roskilde, kan du vælge en psykoterapeut Roskilde, som ligger i gå- eller cykelafstand af dit hjem. På den måde får du også en anledning til at komme ud og få lidt luft, hvilket i sig selv kan afhjælpe din stress eller depression. En psykoterapeut i Roskilde vil også gøre det lettere for dig at komme ud af døren.

2. Kom ud ad døren

I forlængelse af ovenstående, har stress og depression begge den lumske egenskab, at de dels gør det svært at foretage sig noget som helst – og slet ikke at komme ud af døren blandt andre mennesker, men at det ofte blandt andet er netop dette, der hjælper allermest. Sørg derfor så vidt som muligt at komme ud af døren hver dag. Læg eventuelt en plan for dagen hver dag og sørg for, at der hver dag indgår en ”mission” eller opgave, som ligger uden for hjemmet. Det kan være, at du skal gå en tur hen på det lokale bibliotek, at du skal cykle hen og hente en liter mælk, eller at du bare skal gå en kilometer rundt i kvarteret. Det er nemlig påvist, at frisk luft og fysisk aktivitet kan medvirke til at afhjælpe både stress og depression.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *