Måden, du klæder dig, kan påvirke din selvtillid

Kommentarer (0) Pleje

Tøj selvtillid

Over de seneste par år, er der blevet udført et godt antal af undersøgelser gennemført, der belyser forholdet mellem selvtillid og hvordan man klæder sig. Hvert studie er blevet gjort med flere forskellige måder at måle dette komplicerede forhold mellem tøj og humør. For eksempel har et forskningshold fra Queensland Universitet målt, hvordan vi bruger vores tøj til at forbedre vores humør, mens et andet studie målte folks præstation i tests på basis af, hvorvidt de bar hverdagstøj eller lægekitler. Begge studier konkluderede, at vores tøj påvirker din selvtillid.

Tøj eksisterer ikke i et vakuum – dets associationer påvirker dit humør

Når vi klæder os i, hvad vi dømmer til at være tøj med høj status, som vi samtidig føler os tilpas i, har vi mere selvtillid i det hele taget. Underbevidst påtager vi os den slags karakteristika, der er associeret med tøjet. For eksempel hvis du mener, at et jakkesæt udstråler styrke, vil du generelt føle dig stærkere både fysisk og følelsesmæssigt, når du har på. I højere grad end med mere afslappet tøj.

Føl dig tilpas

Nøgleordet er her, at du skal føle dig tilpas. Hvis du klæder dig i, hvad du anser for at være ”vigtigt” tøj, men ikke føler dig komfortabel, fordi tøjet ikke passer godt sammen med din personlige stil, kan det skade din selvtillid. Du bliver nødt til at applicere din personlige stil til, hvad end du vælger at klæde dig i uanset situation. Det betyder ikke, at du bør gå med joggingbukser, når situationen maner til slacks, da du i så fald kan modtage en masse misbilligende blikke, der kan få dit angstniveau til at stige. Dette gør sig også gældende for tøj, der er for stort, småt eller som ikke passer til din kropstype.

Tage højde for din personlige stil

At applicere din personlige stil betyder, at du bør tage højde for dine styrker og svagheder, hvad angår købet af tøj. Hvad angår styrker, prøv at overveje hvilken slags krop og karakteristika du har. Prøv at finde tøj, der for din krop og karakteristika til at skille sig ud på den gode måde. Hvis du er høj og ønsker at skille dig ud, prøv at lede efter tøj med vertikale striber, der fremhæver din højde. Hvad angår svagheder, hvis du har brug for noget professionelt tøj, men ikke kan fordrage slips, prøv at droppe det. Uanset hvad vil det at føle dig komfortabel bidrage til at forstærke din selvtillid.

Farven betyder noget

Farven på dit tøj kan også være med til at påvirke din selvtillid. Farve er delt op i to kategorier: varmt og koldt. Afhængig af dine præferencer, vil visse farver få dig til at føle dig rolig, mens andre får dig til at føle dig ængstelig. Det kan være, at blå beroliger dig, mens rød kan opildne dig. At vide hvordan farver påvirker dig, kan gøre det lettere at vælge tøj, der får dig til at føle dig selvsikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *