Lad ikke praktikaliteter forstyrre din jagt på lykke

Kommentarer (0) Helse

Mange globale undersøgelser har vurderet Danmark til at være verdens lykkeligste land. Selvom vi i 2017 blevet slået af tronen af vores naboer fra Norge, har vi været en fast bestanddel af top 3, hvilket må siges at være meget godt gået.

Det er dog ikke alt sammen lutter lagkage. Befolkningen i Danmark har et af verdens største forbrug af lykkepiller og besøgstider hos psykologer. Selvom den faste ugentlig arbejdstid er lav, har vi gang i så mange forskellige ting, at vi har et uhyggeligt højt antal af folk, der går ned med stress. Der er selvfølgelig rigtig mange forklaringer på disse problemer, men af dem skal findes i noget, der som udgangspunkt faktisk er en positiv ting.

Vi har i Danmark så mange muligheder, at vi kaster os ud i det ene projekt efter det andet. Dette resulterer selvfølgelig i efterdønninger i form af en masse praktikaliteter. Hvis du kan nikke genkendende til, at praktikaliteter fylder for meget i din bevidsthed, bør du læse videre i det der følger.

Boligsituationen

For rigtig mange er drømmen at være den glade ejer af fast ejendom. Det ender dog ikke altid med en lykkelig slutning.

Hvis du har købt fast ejendom, har du som regel også et lån af betydelig karakter. Det lån skal hele tiden betales. For at det forløber mest smertefrit, skal du for eksempel hele tiden være opdateret om, du har det billigste realkreditlån.

Derudover er du med fast ejendom mere udsat for kriser som den, der startede i 2008. Hvis du hænger med det yderste af neglen for at holde sammen på din økonomi, kan det have katastrofale følger, hvis endnu en boligboble sprænger, og værdien på din ejendom pludselig styrtdykker.

Renovering af fast ejendom

Som du selvfølgelig godt ved, skal du som ejer af din bolig selv betale eventuelle renoveringer. Renoveringen kan du vælge at udsætte, men der kommet et tidspunkt, hvor det ikke kan udsættes længere. Det kan eksempelvis være, at din isolering af boligen er så dårlig, at det ikke er til at holde ud at opholde sig der om vinteren. I så fald bliver du selvfølgelig nødt til at gøre noget ved problemet.

Lejebolig kan være løsningen

Det er måske ikke det, du drømte om som ung, men faktisk er der rigtig mange fordele ved lejeboliger. Først og fremmest er der færre bekymringer. Det kommer selvfølgelig an på det kontraktuelle, men hovedsageligt er det ikke dig, der står for eventuelle renoveringer.

Derudover er du langtfra ligeså afhængig af økonomiske høj- og lavkonjunkturer i samfundet. Selvfølgelig kan leje stigen og falde, men når du først har bosat dig et sted, vil lejen formentlig kun stige og falde lidt.

Der er rigtig mange platforme, hvor du kan finde din lejlighed. Hvis du for eksempel altid har ville bo i Aarhus, kan du i søgefeltet på boligportalens hjemmeside, sammen med dine andre præferencer, skrive ’lejebolig Aarhus’ for derefter at blive præsenteret for en masse mulige, fremtidige lejligheder.

Følg op på dine hængepartier

Som afsluttende element, skal det bare understreges, hvor god en idé det er at få fulgt op på sine hængepartier. Vi kender det alle sammen så forfærdeligt godt. Det er de samme ting, man har udsat igen og igen. Det er utroligt, man bliver ved med at falde i fælden. Det kræver simpelthen så meget tankevirksomhed ikke at gøre det, at det simpelthen ikke kan betale sig andet, end at tage sig af dem lige så snart det er muligt.

I den mere seriøse boldgade kan det blandt andet være endelig at få taget sig sammen til at bestille tid hos psykologen. Fordi det for mange er et så følsomt emne, kræver det bare meget mere end, hvad man lige forestiller sig, det kræver for eksempel at skrive ’psykolog Ringsted’ i Google, for derefter at ringe og bestille en tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *