Til hovedsiden
 

HVAD ER KPLL ?

Københavns Praktiserende Lægers Laboratorium (KPLL) er en selvejende institution, ledet af praktiserende læger.

KPLL blev oprindelig stiftet i 1922 af Københavns Praktiserende Læger med det formål at sikre lægerne de bedste muligheder for diagnostik og behandling af deres patienter.

Siden 1994 har KPLL været drevet i et samarbejde med Københavns Kommune, Københavns Amt og lægerne i de to områder.

Laboratoriet betjener lægerne med en bred vifte af blodanalyser, klinisk fysiologiske undersøgelser og hjerteundersøgelser. Laboratoriets analyseudvalg er skræddersyet til lægerne i primærsektoren og undergår stadig fornyelser inspireret af de praktiserende lægers ønske om at diagnosticere og behandle deres patienter bedst og hurtigst muligt.

For at give patienterne den bedst mulige adgang til blodprøvetagning er oprettet 8 filialer i Københavns Amt ud over hovedafdelingen i Pilestræde i hjertet af København.
Ved behov foretages blodprøvetagning og EKG optagelser også i patienternes hjem og på plejehjem ligesom der modtages en stor mængde prøver udtaget hos de praktiserende læger.

KPLL har altid haft store krav til kvalitet og er i september 2001 blevet DANAK-akkrediteret på sine analyser og undersøgelser efter standarden ISO 15189.

Niels Mosbæk
Adm.chef, læge

 

Sidst opdateret 06.09.2012