Hvorfor er sex sundt?

Kommentarer (0) Sundhed

Der hersker ingen tvivl om at sex er sundt og kan påvirke din krop på mange positive måder. Du kan med sex sænke dit stressniveau, blive gladere, sænke dit blodtryk og tone dine muskler. Derfor kan sex også ses som en god og naturlig måde at holde din krop sund på.

Men hvorfor er sex egentligt så sundt? Og hvordan hjælper sex dig til et sundere liv? Det vil vi kigge nærmere på i denne artikel.

Sex som ugens træning

Nogle mener at man kan skifte sex ud med at tage i træningscenteret, men det er nu ikke helt sandt. Men det er dog rigtigt at du forbrænder kalorier når du har sex. Under et samleje på en halv time, vil du kunne forbrænde op til 100 kalorier, hvilket også svarer til en halv times gang.

Sex holder dig ung

Mange tror at sexlysten forsvinder med alderen, men det passer faktisk ikke. Kvinders sexlyst stiger med alderen, og mange ældre dyrker stadig sex selvom de når en alder over de 50. Undersøgelser viser at mange ældre har et afslappet syn på sex, og betragter det som en måde at holde gang i kroppen på, og en måde at holde sig ung på. Du kan læse mere om undersøgelsen i artiklen her: http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/%C3%A6ldre-dyrker-mere-sex-til-gavn-deres-sundhed

Sex er godt for dit hjerte

Pulsen stiger når du bliver tænd og under sex. Når du dyrker regelmæssig sex mindskes din risiko derfor for hjertekarsygdomme, ligesom at dit kolesteroltal falder, hvilket kan være med til at forebygge diabetes.

Sex mod inkontinens

Inkontinens er særligt et problem for kvinder der har født, og kan opstå ved at man blot nyser, hoster eller hopper. Oftest vil man anbefale at man laver knibeøvelser for at komme inkontinens til livs. Du styrker dog de samme muskler ved at dyrke sex og styrker din bækkenbundsmuskulatur, så regelmæssig sex kan også hjælpe dig af med inkontinens.

Sex giver dig bedre søvn

Sex kan have en afslappende effekt der afhjælper dit stressniveau og derfor hjælper dig til at sove bedre. under et samleje frigiver kroppen stofferne oxytocin, dopamin, serotonin og endorfiner, som gør dig glad og afslappet. Efter en orgasme frigives stoffes prolaktin også, hvilket er et stof der gør dig søvnig, og derfor vil mange ofte føle sig træt efter sex, men også mærke en behagelig træthed.

Sund sex, er sikker sex

Husk dog at den eneste måde at sex er sundt på, er hvis du sikrer dig mod sexsygdomme. Seksuelt overførte sygdomme der ikke bliver behandlet kan have store konsekvenser for dig og din sundhed, og det nemmeste er helt at undgå dem, ved at bruge kondom. Du kan nemt og diskret bestille billige kondomer og billig glidecreme over nettet, og hurtigt blive klar til at have sikker sex.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *