Hvorfor er søvn så vigtigt?

Kommentarer (0) Sundhed

Pige sover med bamse

Der findes en række grunde til at søvn er vigtigt. Faktisk er det virkelig undervurderet af mange, hvor vigtigt søvn egentlig er. Kroppen har brug for at restituere og det kan have helbredsmæssige konsekvenser, hvis man ikke får en optimal søvn. Derfor er det vigtigt at du prioriterer at få sovet. Får du ikke en optimal søvn i en længere periode, så kan det øge risikoen for hjertekarsygdomme, nedsat immunforsvar, stress, overvægt m.m. Derfor bør du investere i en seng, som kan sikre dig en god nats restitution.

Sov bedre med den rette seng

Når det kommer til søvn, så er en god seng et krav. En god seng er dog ikke en generisk og universel genstand. Det er faktisk helt unikt for den enkelte hvad det er der udgør en god seng. Det kommer helt an på en række faktorer, såsom kropsvægt, kropsstilling og lignende. Det vil altså være helt unikt for den enkelte. Kropsvægten vil eksempelvis være med til at afgøre fastheden af madrassen. Det vil derfor være en god ide at snakke med eksperter på området. En seng er ikke noget man bare lige køber. Det er faktisk en vigtig investering i dig selv. Meget af vores liv går med at sove, faktisk 1/3 af livet går med det. Derfor bør vi også ligge godt og få den optimale søvn, så vi kan performe godt dagen efter og have et godt helbred.

Find den sengetype, der passer til dig og sov bedre

Sov bedre med en seng der er skabt til netop din krop. Det betyder dog ikke at du ikke har muligheder. Budget og kvalitetskrav vil altid variere fra person til person. Heldigvis findes der mange forskellige sengetyper, som har hver deres fordele og ulemper. En af de mest udbredte sengetyper i Danmark er boksmadrassen. Den er både prisvenlig og let at flytte rundt på ved rengøring. Derudover kan du finde netop den boksmadras der passer til din krop. Har du dog lidt mere luft i budgettet, så kunne du kigge efter kontinentalsenge. Det er en kombination af tre madrasser, som giver dig den ekstra komfort, som gør din nattesøvn helt perfekt. Fælles for begge løsninger er at de kan bruges af alle, så længe man tager højde for sin egen anatomi.

Gode råd til at få en bedre søvn

Efter at du har talt med en ekspert i forhold til at finde en seng, så kan du begynde at forbedre din søvn yderligere. sov bedre ved at nedsætte din mængde af koffein- og alkoholindtag. Derudover er det en god ide at sørge for at soveværelset er optimeret til at sove. Det betyder bl.a. at temperaturen i rummet skal ligge på 18 – 21 grader og at det er helt mørkt. Det er alt sammen med til at sørge for at du får din skønhedssøvn. Derudover kan det være en god ide at dyrke motion i løbet af dagen, så din krop helt naturligt er træt når det bliver sengetid. Til sidst, så undgå elektronik 1 – 2 timer før sengetid, da det udsender blåt lys, som får hjernen til at tro at det er dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *