Hvad er sundhed?

Kommentarer (0) Fremhævet, Sundhed

Sundhed er et begreb, som er almindeligt at anvende i dagligdagen. Sundhed er godt. Sundhed er vigtigt. Men hvad er sundhed egentlig, og hvad dækker det over? Vi kigger nærmere på begrebet sundhed.

Fysisk og mental tilstand

Sundhed er et begreb, der dækker over et menneskes tilstand og velvære. Tilstanden kan både være fysisk og mental, og det er vigtigt at skelne mellem de to ting, når man tænker på sundhed. En mental usundhed tilstand kan ikke ses på et menneske, mens det oftest kan ses, om mennesket fejler noget fysisk.

sports-at-the-beach-1563395-640x425

Sundhed er ikke kun at være rask

Mange anser frihed for sygdom som sundhed. Men for mere end 40 år siden, beskrev WHO, at sundhed ikke kun var at være rask. Sundhed var derimod at opnå størst mulig fysisk, psykisk og socialt velbefindende. En rask mand kan godt have svært ved at begå sig socialt, og dermed kan man stille spørgsmål ved hans sundhed.

Ikke at forveksle med lykke

Indvendinger imod denne betegnelse af sundhed lyder på, at det mere er beskrivelsen af lykke. At være lykkelig er ikke det samme som at være sund. Derfor må man have et begreb af, hvad sygdom er, før man kan have en forståelse af, hvad sundhed er. De to er direkte modpoler og visse mener, at det ikke har noget med socialt velbefindende at gøre. Det går over i kategorien lykke.

En udefinerbar betegnelse

Derfor kan det konstateres, at sundhed er et betegnelse, der spænder vidt. Sundhed er en tilstandsbetegnelse, men hvor vidt den strækker sig er en definitionssag. Helse er også et synonym som lægger sig tæt op af sundhed. Alligevel siges det, at helse er en betegnelse, der har mere alternative konnotationer.

Sundhed er vigtigt

Uanset hvordan sundhed defineres og beskrives, så er det vigtigt. Det er vigtigt for din livskvalitet, du er sund. Sundhed er udgangspunktet for at kunne fungere i samfundet på den mest optimale måde, og den mulighed fortjener alle at have. Desværre vil der altid være folk, der er syge eller usunde. De skal have de bedst mulige betingelser for at opnå sundhed, og hvis det ikke er muligt, skal de passe ind som godt, som det overhovedet er muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *