Derfor burde du fået taget en klamydiatest

Kommentarer (0) Sundhed

Unge mennesker drikker øl sammen

Der er mange mennesker uden fast sexpartner. Det er selvfølgelig helt naturligt og okay. Dog skal man i den situation være ekstra opmærksom på beskyttelse. Det vil sige at for eksempel p-piller er ikke nok, da ikke beskytter imod kønssygdomme. Udover det, er det en god ide at blive testet en gang imellem for kønssygdomme som for eksempel klamydia, så du ikke spreder det yderligere.

Derfor er det en god ide

Bliv testet for klamydia og andre kønssygdomme regelmæssigt, så du ikke spreder det til flere. Selvfølgelig skal du også testes for din egen og dit helbreds skyld. Der er ingen skam i at have fået en kønssygdom. Det sker en gang imellem, hvis man er uheldig, at man desværre fanger en kønssygdom. Af den grund, er det vigtigt at få det tjekket i ny og næ. Hvis du har klamydia for eksempel, skal du blot i behandling og følge lægernes råd.

Dette med at blive testet for diverse kønssygdomme som for eksempel klamydia er specielt vigtigt, hvis man er single og godt kan lide at gå i byen eller på diverse apps og finde en at have samleje med. Det kan enten være for at være på den sikre side, at man vil testes for blandt andet klamydia. Det kan også være hvis en nylig sexpartner har fortalt at de desværre er testet positiv for, for eksempel klamydia. I den situation, skal du selv lade dig teste. Udover det skal du også kontakte de mennesker du har haft samleje med siden vedkommende, der testede positiv for nogle kønssygdomme som for eksempel klamydia.

Jeg har klamydia – hvad nu?

Som sagt skal du selvfølgelig kontakte dine nylige sexpartnere og fortælle at du har klamydia. Udover det skal du i behandling for klamydia hurtigst muligt, så det er ude af verden og du kan leve det liv du ønsker. Derudover skal du af gode grunde følge alle råd og eventuelle tips, lægerne giver dig. Husk at der ingen skam er i at være uheldig og få klamydia for eksempel. Det sker til tider, hvis man glemmer et kondom eller hvis man bare er meget uheldig. Dog er man meget sikker ikke af få kønssygdomme med et kondom.

Det er vigtigt at blive testet for klamydia i ny og næ. Særligt piger finder for det meste ud af det meget sent. Det er netop fordi, at man som pige ikke kigger derned når man tisser ligesom drenge gør. Uanset køn, er det vigtigt at lade sig teste for klamydia, hvis man er single, seksuelt aktiv og ikke har fast sexpartner. Udover det, så bare for at være på den sikre side, er det godt at lade sig teste en gang imellem for klamydia. Hvor ofte er selvfølgelig op til dig selv. Det afhænger dog også af, hvor mange sexpartnere du har i løbet af en måned for eksempel. Det afhænger af mange ting, men lad dig for en sikkerheds skyld teste nogle gange om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *