5 hobbyer der giver mentalt velvære

Kommentarer (0) Helse

Det er ikke kun kroppen der skal trænes. Det er ligeså vigtigt at træne hjernen, for at forbedre din mentale sundhed. Selvom der i løbet af de seneste år er kommet større fokus på mental træning og velvære, så er det stadig et ukendt territorie for mange.

Det gode er:

Det er ikke avanceret at øge din mentale sundhed, og der er mange hobbyer, som du kender i forvejen, som øger din mentale sundhed.

I denne artikel vil du lære 5 hobbyer, som alle kan lave, uanset om du har prøvet dem før, som øger din mentale sundhed.

 

Tegning og maling

Den første hobby på vores liste, som du kan lave, for at øge din mentale sundhed er at tegne eller male. Farvebøger til voksne er blevet utroligt populært i løbet af de seneste år. Årsagen er at flere studier har vist at farvelægning øger kreativiteten og virker afstressende.

Du behøver dog ikke at købe en farvebog, men kan vælge at male eller tegne i stedet, hvilket har samme effekt.

Hvis du bliver god, så kan du med tiden også lave malerier til væggene i dit hjem.

 

Skrive kreative historier

Den første hobby på vores liste, som du kan lave, for at øge din mentale sundhed er at skrive kreative historie.

Ligegyldigt om der nogensinde er nogen, som læser dine historier, så får du effekten af at skrive. Du kan vælge at skrive en roman, starte en personlig blog eller en hel tredje ting. Det vigtige er bare at du vælger et format, som passer til dig.

Hvis du har problemer med at falde i søvn, så er det også en god aktivitet at lave inden du skal sove. Gør det at du 30 minutter inden, du går i seng skriver på dit projekt. Du sætter gang i fantasien og slipper hverdagen, hvilket hjælper dig med at falde i søvn hurtigere.

Hvis du skriver på computeren om aftenen, så skal du dog huske at installere et program som Flux, der fjerner de blå farver skærmlyset.

 

Lave perleplader

Den første hobby på vores liste, som du kan lave, for at øge din mentale sundhed er at lave perleplader. Perleplader er ikke kun noget man lavede i børnehaven, men er også en god hobby, som kan virke afstressende og øge din kreativitet.

 

Lave nye opskrifter

Den første hobby på vores liste, som du kan lave, for at øge din mentale sundhed er at lave nye madopskrifter, drinks eller kaffe. Der er en stor forskel mellem at lave en ret, som du kender og prøve noget helt nyt.

De mange smagsindtryk, farver og dufte stimulere dine sanser, hvilket både er med til at øge din kreativitet, mens du slapper af og glemmer hverdagen.

En anden ting du kan lave i køkkenet er at lave forskellige typer kaffe, hvor du laver smukke mønstre i skummet. Det kræver selvfølgelig at du køber en god mælkeskummer og en god espresso maskine for at komme i gang, men det er en god investering i din mentale sundhed.

 

Lave keramik

Den første hobby på vores liste, som du kan lave, for at øge din mentale sundhed er at lave keramik.  Hvis du godt kan lide at bruge hænderne, og elskede billedkunst i skolen, så er dette en god måde at slappe af. Du kan både give dig i kast med at lave skåle, kander, tallerkener og meget andet.

Selvom at de ting du laver måske ikke ligner noget fra Broste Copenhagen, så er det en god måde at træne din kreativitet. Det kan samtidigt virke stressnedsættende, da man har fuld fokus på det man laver og glemmer hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *